Sommige soorten interieur vragen om extra aandacht en kennis. Een heel goed voorbeeld hiervan is antiek textiel.

Vele oude panden zijn in verleden aangekleed met prachtige stoffenelementen. Hierbij kan gedacht worden aan Deventer tapijten, prachtige gordijnen en wandbespanning. Ook voor deze elementen van het interieur geldt dat ze onderhouden moeten worden in het kader van behoud.

Nu zijn er in het verleden tal van materialen gebruikt om ruimtes aan te kleden. Reiniging van deze materialen is dan ook een vak apart.

Neem nu wandbespanning. Wandbespanning en dan vooral oude wandbespanning bestaat uit een beperkt aantal grondstoffen. zoals wol, zijde, katoen, linnen en eventueel een combinatie van deze grondstoffen.

Ze kunnen stuk voor stuk tijdens het reinigen voor moeilijkheden zorgen, door kringvorming. Een bijkomend probleem kan nog gevormd worden door de materialen die zich tussen de wandbespanning en de muren bevinden.

Reiniging van deze materialen vraagt dan ook om kennis. Cinco beschikt over de mensen met kennis van stoffen en jarenlange ervaring in reiniging van antiek textiel. Cinco kan dan ook zorgdragen voor het advies en de reiniging van de verschillende soorten antiek textiel.

Antiek Textiel

Gratis Onderhoudsadvies Antiek Textiel