Antiek Textiel Reinigen

Sommige soorten interieur vragen om extra aandacht en kennis. Een heel goed voorbeeld hiervan is antiek textiel.

Vele oude panden zijn in verleden aangekleed met prachtige stoffenelementen. Hierbij kan gedacht worden aan Deventer tapijten, prachtige gordijnen en wandbespanning. Ook voor deze elementen van het interieur geldt dat ze onderhouden moeten worden in het kader van behoud.

Nu zijn er in het verleden tal van materialen gebruikt om ruimtes aan te kleden. Reiniging van deze materialen is dan ook een vak apart.

Antiek textiel reinigen

Wandbespanning Reinigen

Wandbespanning en dan vooral oude wandbespanning bestaat uit een beperkt aantal grondstoffen. zoals wol, zijde, katoen, linnen en eventueel een combinatie van deze grondstoffen.

Ze kunnen stuk voor stuk tijdens het reinigen voor moeilijkheden zorgen, door kringvorming. Een bijkomend probleem kan nog gevormd worden door de materialen die zich tussen de wandbespanning en de muren bevinden.

Het reinigen van een wandbespanning op locatie vereist dan ook een grondige kennis van de te gebruiken materialen en reinigings methodieken. Al onze procedures zijn veelvuldig door ons toegepast en getest. Een zo optimaal mogelijk resultaat behalen is onze doelstelling. Hierbij houden wij altijd voor ogen wat maximaal mogelijk is met de te reinigen materialen.

Reinigen van vloertapijten en wandtapijten

Vloerkleden en wandkleden reinigen wij normaal gesproken in onze wasserij.

Voordat we beginnen met de reiniging wordt het tapijt grondig geïnspecteerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de materialen, eventuele beschadigingen of motschade en zwakke plekken.

Daarna wordt het tapijt geklopt. Afhankelijk van de constateringen tijdens de voorinspectie kan dit in onze klopmachine, met luchtblazers of handmatig.

Vervolgens wordt het op een veilige manier gereinigd en gecontroleerd in een droogkamer gedroogd.

Nadat de reiniging en het drogen van de tapijten zijn afgerond hebben wij de mogelijkheid om de tapijten op een verantwoorde wijze op te slaan totdat het weer kan worden afgeleverd.

antiek tapijt reinigen
Antiek tapijt wordt volledig met de hand op een tafel gereinigd.

Kennis en ervaring met antiek textiel reinigen

Antiek textiel reinigen vraagt dan ook om kennis. Cinco beschikt over de mensen met kennis van stoffen en jarenlange ervaring in reiniging van antiek textiel. Cinco kan dan ook zorgdragen voor het advies en de reiniging van de verschillende soorten antiek textiel.

Inmiddels heeft Cinco Cleaning een brede klantenkring opgebouwd bestaande uit musea, kastelen, landhuizen, interieurinrichters en overheden.

Uw wensen en behoeftes zijn altijd het uitgangspunt voor een betrouwbare en professionele samenwerking.

Wilt u meer informatie of een Gratis Adviesgesprek aanvragen. Neem dan contact op met onze Specialist Antieke Textielreiniging.