logo cinco cleaning

Antiek textiel laten reinigen

Sommige soorten interieur vragen om extra aandacht en kennis. Een heel goed voorbeeld hiervan is antiek textiel.

Vele oude panden zijn in verleden aangekleed met prachtige stoffenelementen. Hierbij kan gedacht worden aan Deventer tapijten, prachtige gordijnen en wandbespanning. Ook voor deze elementen van het interieur geldt dat ze onderhouden moeten worden in het kader van behoud.

Nu zijn er in het verleden tal van materialen gebruikt om ruimtes aan te kleden. Reiniging van deze materialen is dan ook een vak apart.

Specialist reinigt antieke wand
Tapijtreiniging met een antieke stoel op de achtergrond

Partner voor onderhoud

Cinco Specials heeft zich toegelegd op het reinigen en onderhouden van ‘historisch interieur’. Door de kundige en betrouwbare dienstverlening van Cinco Specials hebben we inmiddels een brede klantenkring opgebouwd bestaande uit musea, kastelen, landhuizen, interieurinrichters en overheden.

Jouw wensen zijn altijd het uitgangspunt voor een professionele samenwerking.

De specialistische diensten van Cinco Specials zijn toegespitst op het periodiek reinigen en onderhouden van ‘exclusieve interieurs’. Globaal is er een verdeling te maken in de volgende diensten:

Wandbespanning reinigen

Wandbespanning en dan vooral oude wandbespanning bestaat uit een beperkt aantal grondstoffen. zoals wol, zijde, katoen, linnen en eventueel een combinatie van deze grondstoffen.

Ze kunnen stuk voor stuk tijdens het reinigen voor moeilijkheden zorgen, door kringvorming. Een bijkomend probleem kan nog gevormd worden door de materialen die zich tussen de wandbespanning en de muren bevinden.

Het reinigen van een wandbespanning op locatie vereist dan ook een grondige kennis van de te gebruiken materialen en reinigings methodieken. Al onze procedures zijn veelvuldig door ons toegepast en getest. Een zo optimaal mogelijk resultaat behalen is onze doelstelling. Hierbij houden wij altijd voor ogen wat maximaal mogelijk is met de te reinigen materialen.

Antieke wandbespanning wordt gereinigd
Personeel reinigt het tapijt op een tafel
Antiek tapijt wordt volledig met de hand op een tafel gereinigd.

Reinigen van vloertapijten en wandtapijten

Er zijn in het verleden tal van tapijten gemaakt om interieurs aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan de Deventer tapijten die in vele historische gebouwen zijn terug te vinden. Voor deze tapijten is het belangrijk dat ze worden onderhouden, als de tapijten ook in de toekomst hun uitstraling dienen te behouden. In de werkplaats van Cinco zijn de omstandigheden ideaal om tapijten te reinigen en drogen.

Voordat we beginnen met de reiniging wordt het tapijt grondig geïnspecteerd. Hierbij wordt rekening gehouden met de materialen, eventuele beschadigingen of motschade en zwakke plekken.

Daarna wordt het tapijt geklopt. Afhankelijk van de constateringen tijdens de voorinspectie kan dit in onze klopmachine, met luchtblazers of handmatig.

Vervolgens wordt het op een veilige manier gereinigd en gecontroleerd in een droogkamer gedroogd.

Nadat de reiniging en het drogen van de tapijten zijn afgerond hebben wij de mogelijkheid om de tapijten op een verantwoorde wijze op te slaan totdat het weer kan worden afgeleverd.

Gordijnen reinigen

Ieder onderdeel van het interieur vraagt om een eigen benadering, zo ook de raambekleding. Cinco Specials heeft groot scala reinigingstechnieken tot haar beschikking om de reiniging van exclusieve gordijnen tot het gewenste resultaat te brengen. Zo bestaat er de mogelijkheid om de gordijnen zowel op locatie als in de Cinco werkplaats te laten reinigen. Afhankelijk van de situatie, de gebruikte stoffen en jouw wensen wordt krijg je dienstverlening op maat.

specialist reinigt de gordijnen aan de rail
Vloerkleedreparatie: gat in antieke vloerkleed

Restauratie antiek textiel

Restauratie van vloertapijten en wandtapijten vereist zeer specifiek vakmanschap. Cinco Specials kan dit specifiek vakmanschap leveren, aangezien we samenwerken met een aantal gerenommeerde restauratoren.

Kennis en ervaring

Antiek textiel reinigen vraagt dan ook om kennis. Cinco beschikt over de mensen met kennis van stoffen en jarenlange ervaring in reiniging van antiek textiel. Cinco kan dan ook zorgdragen voor het advies en de reiniging van de verschillende soorten antiek textiel.

Inmiddels heeft Cinco Cleaning een brede klantenkring opgebouwd bestaande uit musea, kastelen, landhuizen, interieurinrichters en overheden.

Jouw wensen en behoeftes zijn altijd het uitgangspunt voor een betrouwbare en professionele samenwerking.

cinco specials
Albert Blok, Eigenaar Cinco Cleaning en Directeur Cinco Specials

Gratis onderhoudsadvies aan voor jouw project.

Vraag hieronder gemakkelijk en snel advies aan voor jouw project. Een onze specialist zal vervolgens contact met je opnemen om je te adviseren over jouw project.

Mocht je vragen hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn bereikbaar op 088-2999299 (ma. – za. 8:30 – 17:00).

Gratis online offerte