logo cinco cleaning

Bloedvlek Verwijderen – Tips van Cinco Cleaning

bloedvlek in blauwe stof

Het kan zomaar gebeuren: je snijdt je bijvoorbeeld per ongeluk in je vinger en een druppel bloed valt op je tapijt, vloerkleed of een meubelstuk. Dit is gelukkig geen reden om in paniek te raken. Met de juiste middelen kom je van die vervelende vlek af! Hieronder lees je alles over het verwijderen van een bloedvlek. 

Hoe verwijder je gemakkelijk een bloedvlek?

Pak niet meteen verschillende schoonmaakmiddelen uit je keukenkastje. Bloedvlekken reageren namelijk niet goed op deze middeltjes. Maar hoe kun je wel die vervelende bloedvlek verwijderen? Probeer eerst zoveel mogelijk bloed te verwijderen met een lepel. En dan? Dan gebruik je een van onderstaande middelen om goed van die bloedvlek af te komen: 

  • Koud water werkt erg goed. Koud water verdunt namelijk het bloed en hierdoor trekt het bloed niet te diep je tapijt, vloerkleed of meubelstuk in. Maak een witte katoenen handdoek nat met het water, wring hem uit over de vlek en plaats de handdoek op de bloedvlek. Laat de handdoek liggen totdat de handdoek is verzadigd met het bloed. Herhaal dit met verschillende schone handdoeken totdat er geen verzadiging meer optreedt. Gebruik zeker geen warm water! Hierdoor verandert namelijk de structuur van het bloed. 
  • Naast koud water kun je ook nog je eigen speeksel gebruiken om de bloedvlek te verwijderen. Er wordt namelijk gezegd dat een klein beetje speeksel al genoeg is. De eiwitten in het bloed worden namelijk afgebroken door het speeksel. 
  • Cinco Cleaning heeft een speciale vlekverwijderaar tegen verse bloedvlekken. Deze vlekverwijderaar is ontwikkeld om de meeste verse vlekken mee te verwijderen. Hiermee weet je zeker dat je de vlek eruit krijgt!

Een oude bloedvlek tegengekomen? Zo kom je er vanaf?

Kom je een oude bloedvlek tegen? Wees gerust, zelfs deze bloedvlek kun je verwijderen! Het is wel iets moeilijker, het gaat je namelijk niet lukken met alleen koud water. 

  1. Verwijder eerst zoveel mogelijk met een vochtige witte katoenen handdoek door te deppen op de vlek. Tot er geen bloed meer opgenomen wordt.
  2. Vervolgens doe je wat azijn of baking soda bij het koude water. 
  3. Breng dit mengsel aan op de vlek en laat het goed indrogen. Zuig het overgebleven mengsel op met een stofzuiger. Als het goed is, is de vlek verdwenen! 
  4. Zoek je een goede vlekverwijderaar voor oude bloedvlekken? Wij als professionele tapijtreinigers gebruiken hiervoor James Vlekkenwonder.

Hoe gebruik je James Vlekkenwonder voor het verwijderen van oude bloedvlekken?

James vlekkenwonder is het beste op de markt verkrijgbare product voor het verwijderen van oude bloedvlekken. Het gebruik van James vlekkenwonder is heel eenvoudig: 

  1. Breng het product aan op de bloedvlek. 
  2. Laat het 24 uur drogen. 
  3. Herhaal stap 1 en 2 indien nodig.

Je hoeft dus niet te boenen. Het product doet het werk. Test het product wel eerst op een onopvallende plek, zodat je zeker weet dat er geen kleurverschil optreedt.

Een bloedvlek verwijderen: zelf doen vs uitbesteden door Cinco Cleaning

Het lukt niet altijd om zelf de bloedvlek te verwijderen. Daarom is het verstandig om jezelf de vraag te stellen: wil ik de vlek zelf verwijderen, of ga ik het uitbesteden bij een professioneel bedrijf zoals Cinco Cleaning? Wij zijn gespecialiseerd in stoffen meubel, vast tapijt en vloerkleed reinigen. Dus mocht je een bloedvlek in je vloerkleed, stoffen meubel of vast tapijt hebben, dan helpen we je graag verder. Je kan hier een offerte aanvragen.

We hebben hieronder op een rijtje gezet wat de verschillen zijn tussen de vlek laten reinigen en het zelf doen. 

Zelf de bloedvlek verwijderenUitbesteden aan de specialisten van Cinco Cleaning
Zelf verantwoordelijk voor de reinigingReiniging van de hoogste kwaliteit
Je draagt zelf het risico op blijvende vlekkenDe juiste reinigingsproducten en reinigingsmethode 
Het kost je een middag werk30+ jaar ervaring
Voor de juiste middelen hoef je niet de deur uitWe komen uw vloerkleed of tapijt gratis ophalen en afleveren 
Als je het goed doet, houd je de kosten laag30 dagen tevredenheidsgarantie

Wat kan Cinco Cleaning voor je betekenen?

Bij Cinco Cleaning hebben we al meer dan 30 jaar ervaring met verschillende vlekken verwijderen uit tapijten, vloerkleden en meubelstukken. Wanneer je het verwijderen van de bloedvlekken aan ons uit handen geeft, weet je zeker dat je een schoon resultaat terugkrijgt. Kleine bloedvlekken zijn zelf vaak nog eenvoudig te verwijderen, maar grotere bloedvlekken zijn een stuk lastiger. Een handdoek met koud water is dan niet de oplossing. Wil je dus van die vlekken af zijn en wil je graag perfect resultaat zien? Vraag hier een offerte aan.

Kan ik zelf bloedvlekken uit mijn tapijt verwijderen?

Ja, met koud water en de juiste techniek kun je verse bloedvlekken verwijderen. Voor oude bloedvlekken raden we James Vlekkenwonder aan.

Wat als ik een grote bloedvlek heb?

Voor grotere bloedvlekken of als de doe-het-zelf-methoden niet werken, kun je professionele reiniging overwegen. Bij Cinco Cleaning hebben we ruime ervaring en de juiste producten om je te helpen.

Waarom zou ik James Vlekkenwonder gebruiken?

James Vlekkenwonder is een van de beste producten voor het verwijderen van oude bloedvlekken. Het is eenvoudig in gebruik en je hoeft niet te boenen.

Werkt warm water beter dan koud water om bloedvlekken te verwijderen?

Nee, je moet altijd koud water gebruiken voor het verwijderen van bloedvlekken. Warm water kan de structuur van het bloed veranderen en de vlek juist moeilijker te verwijderen maken.

Kan ik huishoudelijke schoonmaakmiddelen gebruiken om bloedvlekken te verwijderen?

Veel huishoudelijke schoonmaakmiddelen werken niet goed op bloedvlekken en kunnen de vlek zelfs erger maken. Het wordt aangeraden om koud water, speeksel of speciaal ontwikkelde vlekverwijderaars zoals James Vlekkenwonder te gebruiken.

Is het mogelijk om oude bloedvlekken te verwijderen?

Ja, het is mogelijk om oude bloedvlekken te verwijderen, hoewel het proces iets gecompliceerder is. Het kan nodig zijn om een gespecialiseerd product zoals James Vlekkenwonder te gebruiken, dat speciaal ontworpen is om oude bloedvlekken te verwijderen.

Is het veilig om James Vlekkenwonder te gebruiken op gekleurde stoffen?

Ja, maar het is altijd verstandig om het product eerst op een onopvallende plek te testen om zeker te zijn dat er geen kleurverschil optreedt.

Kan ik professionele hulp krijgen bij het verwijderen van bloedvlekken?

Ja, professionele reinigingsdiensten zoals Cinco Cleaning hebben ruime ervaring in het verwijderen van bloedvlekken uit diverse materialen. Ze gebruiken speciale producten en technieken die het meest effectief zijn voor jouw specifieke situatie. Neem hier contact met ons op voor een offerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lazen ook: