logo cinco cleaning

Zelf bank impregneren met een impregneerspray bank

impregneerspray bank wijnvlek

Wil je jouw bank impregneren met een impregneerspray bank om het te beschermen tegen vuil en vlekken?

Als je een nieuwe bank koopt wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Door je bank te impregneren bescherm je het tegen vocht, vuil en vlekken zodat je de levensduur aanzienlijk kunt verlengen.

Vaak geven ze je bij de aankoop al de optie om je bank te impregneren, maar dit is vaak met een chemisch product, slecht voor het milieu, je gezondheid en bovendien erg duur.

Zelf bank impregneren

impregneerspray bankZelf impregneren met een goede impregneerspray bank is een goed alternatief.

We hebben na lang onderzoek een Ecologische Impregneerspay ontwikkeld op basis van water en nano technologie. Dit product is 100% veilig voor kinderen en huisdieren, onschadelijk voor het milieu en heeft een zeer hoog water en vuilafstotend vermogen.

Kortom, eindelijk een product dat écht werkt en veilig is voor mens, dier en milieu.

Het is voor iedereen gemakkelijk om aan te brengen en ook nog eens stukken goedkoper dan je bank laten impregneren door een gespecialiseerd bedrijf.

Als je een goede impregneerspray gebruikt is de kwaliteit net zo goed, of zelfs beter.

Stappenplan bank impregneren met Rena Impregneerspray Eco

Zorg er ten eerste voor dat je bank nieuw is of helemaal schoon is. Voordat je je bank impregneert is het belangrijk dat deze helemaal schoon is omdat er anders vuil onder de impregneerlaag kan komen. Is je bank niet nieuw? Reinig het dan eerst volgens dit stappenplan. Of lees hier meer over je bank laten reinigen.

Deze impregneerspray bank is geschikt voor natuurlijk en synthetisch textiel en ook te gebruiken op microvezel én (kunst)leer.

Bestel Rena Impregneerspay Eco in onze webshop schoonhuisshop.nl >>>

Het is heel gemakkelijk in gebruik:

 1. Test eerst op een onopvallende plaats op kleurbestendigheid door het licht in te sprayen en het te laten drogen.
 2. Spray vervolgens met gelijkmatige banen de gehele bank in op ongeveer 25 cm afstand.
 3. Laat het vervolgens 24 uur drogen.
 4. Test de volgende dag door wat water aan te brengen. Trekt het binnen 5 seconden in de stof? Herhaal dan de behandeling. Trekt het niet in de stof? De impregneerspray werkt en je kan de bank volledig in gebruik nemen.

 

Succes! We horen graag hoe het product voor jou werkt in de reacties hieronder.

 

 

22 reacties

 1. Dag,

  kunnen we dit ook toepassen op natuurtapijt sisal? Sisal neemt van zichtzelf vocht op en daarom willen wij het beschermen tegen vocht en vuil (afstotend maken). Graag hoor ik uw reactie, tot horen.
  fijne dag.

  1. Dank voor de reactie.

   Ja, de impregneerspray is extra waardevol op stoffen zoals sisal, viscose, zijde, bamboe, brandnetel, katoen etc. Juist omdat deze stoffen vaak kwetsbaar zijn, zich niet goed laten reinigen met water en vlekken kunnen veroorzaken als ze met water in aanraking komen. Door ze met deze vezelbeschermer te behandelen blijft het water erop liggen, kan het opgedept worden en wordt de vezel niet aangetast.

   Hoop dat dit helpt. Mocht je nog vragen hebben, dan horen we het graag.

   Gr, Willem van Cinco

 2. Zojuist de spray ontvangen en de bank ingespoten. Nu even drogen.
  Ik vraag me af of het ook mogelijk is om het wollen kleed hiermee in te spuiten?

  1. De hoeveelheid impregneerspray die je nodig hebt hangt af van een aantal factoren, waaronder de aard van het materiaal dat je behandelt en de wijze van toepassing. Het advies is dat je met één spuitbus een oppervlakte van 5 tot 10 vierkante meter kunt behandelen.

   De ondergrens van 5 vierkante meter is van toepassing als je werkt met materialen die meer absorberend zijn of als je kiest voor een zeer grondige toepassing. Materialen zoals fluweel of dikker katoen kunnen bijvoorbeeld meer product absorberen, wat betekent dat je minder oppervlakte kunt bedekken met een enkele spuitbus.

   Aan de andere kant, als je een dunner of minder absorberend materiaal behandelt, of als je een lichtere toepassing kiest, kan je mogelijk tot 10 vierkante meter bedekken met een enkele spuitbus. Het is echter belangrijk om op te merken dat een lichtere toepassing mogelijk niet dezelfde mate van bescherming biedt als een grondigere toepassing.

   Bovendien is het aan te raden om eerst een klein, onopvallend deel van het materiaal te testen om er zeker van te zijn dat het product geen ongewenste effecten heeft. Vergeet niet de instructies op de verpakking te volgen en het product veilig te gebruiken.

   Ik hoop dat dit helpt bij het begrijpen van de hoeveelheid impregneerspray die je mogelijk nodig hebt voor jouw specifieke toepassing.

 3. Goedemorgen,

  We hebben eerder een pompspray gekocht die niet egaal spoot en meer grote druppels achterliet op het stof. Hoe is dat bij de Rena pompfles?

  Hoe lang houdt de beschermende werking aan? Bedoel in welke afstanden moet je de behandeling herhalen op een bank zodat het waterafstotende effect blijft behouden?

  De leuningen van onze bank zijn van hout. Moet je deze tijdens het impregneren beschermen of is het voldoende de spray af te vegen stel er gaat iets overheen?

  Moet je zoals bij andere impregneermiddelen heel goed luchten?

  1. Hallo Dorothea,

   Bedankt voor je vragen. Bij deze mijn antwoorden, hopelijk heb je er wat aan :).

   De sprayflacon produceert een fijne, gelijkmatige nevel, zodat er geen grote druppels achterblijven op de stof.

   De beschermende werking van de spray kan variëren afhankelijk van het gebruik en de slijtage van het behandelde oppervlak, maar over het algemeen raden we aan om de behandeling elk jaar te herhalen om een optimale waterafstotende werking te behouden.

   Wat betreft de houten leuningen, hoewel de Rena spray geen kwaad zou moeten kunnen doen aan de meeste houtsoorten, kan het verstandig zijn om de leuningen te bedekken of de spray direct af te vegen als er toch iets overheen gaat. Dit om te voorkomen dat er mogelijk een residu achterblijft.

   Het vrij is van gevaarlijke stoffen zoals fluorocarbonen. Dit betekent dat u het veilig in huis kunt gebruiken zonder zorgen over schadelijke dampen. Daarom is het niet nodig om de ruimte extra te ventileren na het gebruik van dit product.

  1. Ja, de Rena Vezelbeschermer Eco is vergelijkbaar effectief als een professionele impregneerbehandeling in de winkel. Een groot voordeel van deze spray is dat het ecologisch is, in tegenstelling tot veel behandelingen in winkels die vaak chemische producten gebruiken. Deze ecologische spray biedt een veilige en effectieve bescherming tegen vocht en vlekken voor alle meubelstoffen, zonder schadelijke residuen achter te laten.

  1. Het is zeker ook geschikt voor polyester. De exacte hoeveelheid die nodig is voor een bank met 5 zitplaatsen hangt af van de grootte van de bank en de absorptiecapaciteit van het materiaal. Als vuistregel zou ik aanbevelen om minstens één fles te gebruiken voor een standaard 5-zitsbank, maar afhankelijk van de grootte en stof kan meer nodig zijn. Het is altijd beter om wat extra te hebben voor een grondige dekking, zeker als de bank een grovere textuur heeft die mogelijk meer spray absorbeert.

  1. Voor een velvet bank van 300 cm breed met een divan van 170 cm lang, heb je waarschijnlijk genoeg aan één fles van 500 ml Rena Vezelbeschermer Eco. Deze hoeveelheid is voldoende voor een oppervlakte van 5-10 m², wat ruim genoeg zou moeten zijn de meubels. Het is altijd aan te raden om iets extra te hebben voor het geval een tweede laag nodig is op bepaalde plekken of voor toekomstig onderhoud, dus het kan verstandig zijn om twee flessen aan te schaffen.

    1. Ja, onze Rena Vezelbeschermer Eco kan in principe gebruikt worden op bouclé stof. We adviseren wel om eerst een klein, onopvallend deel van de stof te testen om te zorgen dat het geen ongewenste reacties geeft.

     Als je nog meer vragen hebt of advies nodig hebt over het aanbrengen, staan we klaar om je te helpen!

 4. Helaas heeft het bij ons niet gewerkt, spetters ketchup terechtgekomen op de zetel en krijg het er helaas niet uit 🙁 daar gaat de nieuwe bank.

  1. Bedankt voor je reactie. Het is jammer om te horen dat de Rena Vezelbeschermer niet het gewenste resultaat heeft gegeven. Zou je kunnen bevestigen dat de aanbrenginstructies precies zijn gevolgd zoals beschreven op onze blog? Met name stap 4.
   Daarnaast raden we altijd aan om Vlekkenbaas bij de hand te hebben voor onverwachte vlekken. Deze is speciaal ontwikkeld om snel en effectief de meest voorkomende vlekken te behandelen.

   Als je vragen hebt of verdere assistentie wenst, neem gerust contact met ons op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lazen ook: