Lichtblauwe met witte logo van Cinco Cleaning

Matras Reinigen

matras reinigen

We slapen graag in een fris en schoon bed. We kennen allemaal wel het gelukkige gevoel wat je ervaart als je onder net gewassen beddengoed ligt. We verschonen dus regelmatig de lakens en het beddengoed.

Maar is je bed wel zo schoon als je denkt dat hij is? Hoe en hoe vaak onderhoud en reinig jij het matras? Veel mensen maken hun matras nooit schoon. Terwijl een matras helaas een ideale plek is voor de ophoping van huidschilfers, schimmels,  bacteriën, huisstofmijt en wat al niet meer. Matrassen zijn vaak vochtig en warm. Ideale leefomstandigheden voor huisstofmijt om zich voort te planten. Huisstofmijt kan de oorzaak zijn van astmatische aandoeningen, huidproblemen of allergische reacties.

Daarom is het belangrijk om je matras een aantal keren per jaar grondig te reinigen.

Hoe matras reinigen?

Een matras reinig je het best met een speciale matrasreinigingsmachine. Zo’n machine genereert hoogfrequente trillingen en trilt alle stof, huidschilfers, mijt en mijtontlasting los en zuigt het direct op. Daarnaast heeft een goede matrasreiniger een intensief UVC-licht dat de bacteriën, virussen en schimmels onschadelijk maakt.

Gebruik daarnaast een matrasspray. Gebruik deze matrasspray telkens in als je het beddengoed vervangt. De spray zorgt ervoor dat allergenen in de huisstofmijtontlasting worden gedeactiveerd en maakt de huidschilfers oneetbaar zodat huisstofmijt zich niet kan voortplanten.

Er zijn professionele bedrijven waar je je matras kan laten reinigen en dit hele proces van A tot Z voor je verzorgen.

Zelf matras reinigen?

Je kan ook zelf een matrasreinigingsapparaat aanschaffen. Vaak is dit een kleine en lichtere versie van een professionele machine. Het nadeel van deze matrasreinigingsapparaten is dat het een stuk minder grondig is dan de machines van een professioneel bedrijf. Maar aan de andere kant je kan het natuurlijk wel vaker gebruiken.

Verder werkt het principe hetzelfde. Je zal met zo’n machine langer over het matras heen moeten gaan om in de buurt te komen van het resultaat van professionele reiniging. En hoe lang je er ook overheen gaat, hetzelfde resultaat als een professionele reiniging zal je niet bereiken met zo’n machine.

Hoe vaak matras reinigen?

Om echt in een schoon bed te slapen raden wij raden aan je matras jaarlijks professioneel te laten reinigen. Gebruik daarnaast telkens als je het bed verschoond een matrasspay tegen huisstofmijt.

Door jaarlijks het matras te reinigen, en regelmatig een matrasspay te gebruiken, slaap je echt in een schoon bed.

Heb je een allergie voor huisstofmijt? We raden dan aan om 2 keer per jaar een professionele reiniging uit te voeren. En daarnaast zelf een matrasreinigingsapparaat aan te schaffen, zodat je daarnaast elke 2 weken tot maand zelf je matras kunt reinigen. En uiteraard regelmatig de matrasspray te gebruiken.

Hardnekkige vlekken?

Door onze jarenlange ervaring in de tapijt- en meubelreiniging en het behandelen van hardnekkige vlekken op een veilige manier hebben we een vlekverwijderaar ontwikkeld om de meeste vlekken zonder problemen te verwijderen.
NIeuw in NL

Anderen lazen ook:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *