logo cinco cleaning

Rode wijnvlek verwijderen uit tapijt

rode wijnvlek in tapijt

Help…een rode wijnvlek in het tapijt

Buiten wordt het kouder en guurder, de avonden worden langer. Een heerlijke tijd voor een glas rode wijn bij een haardvuur. Wie rode wijn drinkt, kent vast het grote gevaar…morsen van rode wijn op je tapijt of vloerkleed.

Wat nu? Hoe krijg je zo’n vlek er weer uit?

Een rode wijnvlek is in veel gevallen eenvoudig te verwijderen. Maar gebruik geen verkeerde producten en methoden. De belangrijkste regel is om meteen actie te ondernemen en te zorgen dat deze niet indroogt.

Heb je al een opgedroogde wijnvlek. Lees hier hoe je een opgedroogde wijnvlek verwijdert.

Rode wijn vlek uit tapijt verwijderen zonder vlekverwijderaar

Heb je geen goede vlekverwijderaar bij de hand gebruik dan onderstaand stappenplan. Hiermee heb je de minste kans op het aanbrengen van schade en/of permanente verkleuringen. Gebruik geen zout of witte wijn om de rode wijnvlek te verwijderen. 

 1. Verwijder eerst zoveel mogelijk overtollige wijn met een lepel. 
 2. Dep daarna zoveel mogelijk wijn op met een schone witte handdoek. 
 3. Maak een schone witte handdoek nat onder de kraan, wring de handdoek uit zodat deze nog vochtig is en leg deze op de vlek. 
 4. Duw de handdoek nog even aan zodat deze in contact komt met het tapijt. Door de capillaire werking zal de rode wijn in de handdoek trekken. 
 5. Laat de handdoek volledig drogen op de plek alvorens hem te verwijderen. Als je de handdoek te snel weghaalt werkt deze methode niet meer.

 

Blijft er na de behandeling toch nog een vlek zichtbaar. Bestel dan een een goede vlekverwijderaar zoals Vlekkenbaas. Vlekkenbaas is de perfecte hulp bij allerlei hardnekkige vlekken en bestaat uitsluitend uit veilige ingrediënten. Zo heb je het direct in huis mocht er in de toekomst weer een ongelukje gebeuren. Dan kan je direct door naar onderstaand stappenplan voor het verwijderen van je rode wijnvlek:

Rode wijn vlek uit tapijt verwijderen met Vlekkenbaas Vlekverwijderaar

Je hebt de meeste kans om de vlek helemaal te verwijderen als je een goede vlekverwijderaar in huis hebt.

 1. Verwijder eerst zoveel mogelijk overtollige wijn met een lepel. 
 2. Dep daarna zoveel mogelijk wijn op met een schone witte handdoek. 
 3. Spuit de rode wijnvlek in met Vlekkenbaas
 4. Laat het enkele seconden intrekken
 5. Dep de losgekomen vlek op met een schone witte katoenen handdoek.
 6. Indien nodig herhalen totdat je alle wijn hebt opgedept.

Ga zeker niet wrijven daarmee kan de vezel vervormen en beschadigen. Dat wil je natuurlijk niet. 

Zout op een rode wijnvlek?

Gebruik geen zout op een rode wijnvlek. Met deze methode krijg je nooit een goed resultaat. Ze kunnen helaas wel schade toebrengen aan jouw vloerkleed of tapijt. Zout onttrekt namelijk het vocht en fixeert de kleuren hierdoor kan de rode kleur zich hechten aan de vezels. 

Witte wijn op een rode wijnvlek?

Ook witte wijn op een rode wijnvlek gieten is geen goed idee.  Je verdunt hiermee alleen de rode wijn vlek, waardoor het wat lichter kan worden. Je zult het alleen nooit helemaal verwijderen. In witte wijn zitten suikers die vuil aantrekken, waardoor de vlek op den duur alleen maar erger wordt. En daarnaast is het natuurlijk ook wel een beetje zonde van die lekkere fles wijn 😉

Opgedroogde rode wijn vlek verwijderen?

Heb je een oude rode wijnvlek in je tapijt? Gebruik dan James Vlekkenwonder. Dit gebruiken wij ook bij onze klanten en het resultaat is vaak verbluffend. 

 1. Verdeel de James Vlekkenwonder door de opening op de vlek te plaatsen.
 2. Laat het opdrogen.

 

Zo simpel is het. Het product doet het werk. Let er wel op dat als je het op een wollen tapijt gebruikt je zodra de vlek is verdwenen een witte katoenen handdoek nat maakt, uitwringt en op de plek legt en zo laat drogen. Doe je dit niet dan heb je kans op een lichte verkleuring.

Hopelijk heeft dit geholpen met het verwijderen van je rode wijnvlek. 

Heb je vragen? Laat het weten in de comments hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lazen ook: