logo cinco cleaning

Veelgestelde Vragen Tapijt Reinigen

Welke mehode gebruiken jullie voor tapijtreiniging?

In 95% van de gevallen gebruiken wij de sproei-extractie methode voor het reinigen van uw tapijt. Dit is de meest grondige manier om vast tapijt te reinigen en wordt door de meeste grote tapijtfabrikanten aanbevolen voor het groot onderhoud van tapijt. Warm water en een speciaal reinigingsmiddel worden diep in de vezels van het tapijt geïnjecteerd. Daarna wordt het direct samen met vuil, allergenen en reinigingsmiddel d.m.v. een vacuüm opgezogen en afgevoerd.

Moet ik stofzuigen voordat jullie komen?

Lichtelijk stofzuigen wordt aanbevolen, maar is niet verplicht. Indien nodig kunnen wij het te reinigen tapijt eerst stofzuigen. Daarnaast stofzuigt het mondstuk dat wij gebruiken constant.

Hoelang duurt het voordat jullie mijn tapijt gereinigd hebben?

Het is moeilijk hier een direct antwoord op te geven. Het is afhankelijk van de oppervlakte, het vervuilingsniveau en de hoeveelheid meubels die verplaatst moeten worden. Gemiddeld zijn we met een woonkamer van ± 35m² ongeveer 1,5 tot 2,5 uur bezig.

Verplaatsen jullie de meubels?

Wij berekenen niet extra voor het verplaatsen van kleine meubels. Deze meubels worden door ons verplaatst en terug gezet op plastic/schuimblokken, zodat deze niet in direct contact komen te staan met het vochtige tapijt.

Zwaar beladen items zoals boekenkasten, home cinema sets kunnen niet verplaatst worden tenzij ze helemaal leeg zijn. Normaal gesproken verplaatsen wij geen zware huishoudelijke apparaten zoals gasstellen, koelkasten, wasmachines, drogers etc.

Hoelang duurt het voordat het tapijt weer helemaal droog is?

De droogtijd is afhankelijk van de temperatuur, luchtvochtigheid en ventilatie in de ruimte. Het kan tussen de 8-48 uur duren voordat het tapijt weer volledig droog is. Het gebruik van ventilatoren en het verhogen van de verwarming kunnen dit proces versnellen. Laat de blokjes die wij onder het meubulair plaatsen liggen totdat het tapijt volledig droog is.

Na de reiniging kunt u direct over het tapijt lopen, maar let erop dat uw schoenen goed schoon zijn. Anders kunt u het vochtige tapijt gemakkelijk weer hervervuilen.

Wordt een gereinigd tapijt sneller weer vies?

Het antwoord hierop is ja en nee. Ja, als het op de verkeerde manier gereinigd wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat er verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt worden en de reiniging niet grondig genoeg is waardoor er zeepresten in het tapijt achterblijven. Dit zal vuil aantrekken waardoor het tapijt binnen de kortste keren weer vuil is.

Onze door de Stichting Waarborg Tapijt en Meubelreiniging goedgekeurde producten met grondige sproei-extractie reiniging laten weinig tot geen reinigingsmiddel achter wat vuil kan aantrekken.

Ik heb mijn tapijt laten reinigen, maar sommige vlekken zijn teruggekomen. Wat moet ik doen?

Hoewel de meeste vlekken niet terug zullen komen, kan het soms voorkomen dat er iets in de rug van het tapijt zit wat door de capulaire werking omhoog komt. Als dit gebeurt, behandel de vlek volgens de instructies met onze Vlekkenbaas Vlekverwijderaar. Mocht dit niet helpen of mocht de vlek weer terugkomen, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Ik heb mijn tapijt laten reinigen, maar sommige vlekken zijn teruggekomen. Wat moet ik doen?

We kunnen niet garanderen dat we alle vlekken kunnen verwijderen. Er zijn bepaalde substanties die de vezel permanent kunnen verkleuren. Ook de tapijtvezel en de leeftijd van het tapijt kunnen hierin een rol spelen. We zullen proberen een zo goed mogelijke inschatting te geven, maar om het zeker te weten moet je het in de meeste gevallen gewoon proberen.

Ik heb mijn tapijt laten reinigen, maar nu zitten er allemaal bobbels in het tapijt. Wat moet ik doen?

Als het tapijt droogt, zullen deze bobbels verdwijnen. Als het tapijt helemaal droog is zal het helemaal weg moeten zijn. Als de bobbels er nog inzitten als het tapijt helemaal droog is, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Waarom verschilt jullie prijs met die van andere tapijtreinigingsbedrijven?

Als u prijzen vergelijkt, stel dan zoveel mogelijk vragen. Houd a.u.b. rekening met het volgende: Onze prijs is inclusief vlekkenbehandelingen, verplaatsen van meubulair en onze speciale tevredenheidsgarantie. Er zijn geen verborgen kosten of extra toeslagen. Daarnaast zijn we aangesloten bij de Stichting Waarborg Tapijt en Meubelreiniging en hebben we goedopgeleide medewerkers. Hierdoor kunnen we met de volle 100% achter elke opdracht staan die we aannemen.

Hoe kunnen jullie tevredenheid garanderen?

Welk probleem zich ook mocht voordoen, wij zijn bereid om dit voor u op te lossen. Dit kan betekenen dat we terugkomen om nogmaals een gedeelte of alles te reinigen, vlekken opnieuw te behandelen of andere nabehandelingen te verzorgen. Lees hier meer over onze tevredenheidsgarantie.