logo cinco cleaning

Autobekleding reinigen

autobekleding reinigen met een stoomreiniger

Om je auto fris en schoon te houden, is het belangrijk om je autobekleding te reinigen. Voordat je de autostoelen gaat schoonmaken, raden we aan om je eerst goed in te lezen. Doe je dit niet, dan kun je schade aan de autobekleding veroorzaken. Zo kun je de vlekken in de autobekleding zelfs nog groter maken. Wil je het beste resultaat behalen en je auto interieur zo goed mogelijk schoonmaken? Op deze pagina geven we aan hoe je te werk gaat. 

Hoe verwijder je gemakkelijk vlekken uit je autobekleding?

Vlekken uit je autobekleding halen doe je niet zomaar. We geven je een aantal tips zodat je de vlekken op de juiste manier verwijdert.

 •  Verwijder eerst zand en andere viezigheid met een goede stofzuiger. Hierna kun je beginnen met het reinigen van de autobekleding.
 • Zitten er bloedvlekken in de bekleding? Gebruik dan koud water om het eruit te krijgen. Lees hier hoe je bloedvlekken verwijdert.
 • Voor vetvlekken kun je het beste verfverdunner gebruiken. Of een algemene vlekverwijderaar zoals Vlekkenbaas.
 • Een koffievlek is lastig te verwijderen, maar door het eerst te verdunnen met water gaat het makkelijker.
 • Gebruik een erkende vlekverwijderaar die verschillende vlekken zoals wijn, koffie en bloed uit de autobekleding verwijdert. 
 • Azijn is een wondermiddel waarmee je veel vlekken verwijdert. Wil je bijvoorbeeld waterkringen verwijderen uit de autobekleding? Mix witte azijn met baking soda en laat het even uitdrogen op de desbetreffende vlek.
 • Gebruik een stoomreiniger voor prachtig resultaat. 

Het is een flinke klus om de autobekleding goed te reinigen. Wil je zeker weten dat het interieur van je auto weer spik en span is? Besteed het dan uit aan Cinco Cleaning! Met onze service wordt jouw autobekleding gegarandeerd goed schoon. 

Vraag hier gemakkelijk en snel een offerte aan voor het reinigen van je autobekleding.

 

Twee handige manieren om je autobekleding te reinigen

Er zijn twee erg handige manieren om je autobekleding te reinigen. Zo kun je een stoomreiniger aanschaffen, huren of lenen. Doe je dit liever niet? Dan is azijn een andere praktische oplossing. 

Je autobekleding met een stoomreiniger schoonmaken

autobekleding wordt gereinigd met stoomreiniger.
Autobekleding wordt gereinigd met stoomreiniger.

Je auto gaat vaak na verloop van tijd stinken door het vuil. Vooral als je geregeld huisdieren vervoert in je auto. Alleen stofzuigen is niet voldoende om al het zand en andere viezigheid uit je auto te krijgen. De autobekleding reinigen met stoom zorgt voor een heerlijk schone auto. Voordat je de stoomreiniger erbij pakt, is het slim om even na te gaan van welk materiaal jouw autobekleding is gemaakt. Je kunt zowat elke soort autobekleding reinigen met stoom, behalve bekleding gemaakt van leer. Echt leer is namelijk niet behandeld met een speciaal middel waarmee andere materialen wel zijn behandeld, waardoor leer niet waterafstotend en hittebestendig is. Het kan hierdoor bij hoge temperaturen gaan krimpen. 

Is jouw autobekleding niet van leer gemaakt? Dan kun je gerust de stoomreiniger erbij pakken. Volg de volgende stappen en maak je auto schoon. 

 1. Tref de juiste voorbereidingen. Lucht eerst alles goed door. Zet de ramen volledig open en zet de kofferbak open. Hierdoor heb je minder kans op stank tijdens het schoonmaken en dit helpt ook goed bij het drogen!
 2. Vervolgens ga je alles goed stofzuigen. Vergeet niet de kieren en de naden! 
 3. De volgende stap is het voorbehandelen van de vlekken. Gebruik een geschikt reinigingsmiddel voor autobekleding en breng dit aan op de vlekken. 
 4. Zet nu de stoomreiniger klaar. Vul de reiniger met water en laat de stoomreiniger op temperatuur komen. Na 1 tot 3 minuten kun je beginnen! 
 5. Het is tijd om de stoomreiniger te gebruiken. Werk van boven naar beneden. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld met je knie op een stuk van de bekleding terecht komt dat je al hebt schoongemaakt. Het is belangrijk dat je contact met rubberen of metalen onderdelen vermijdt. Let op dat je langzaam beweegt! Werk in rechte lijnen en houd de stoomreiniger nooit stil. Dan ontstaan er namelijk strepen. 
 6. De volgende stap is het drogen van het vocht. Controleer of er niet op een plek teveel vloeistof is gekomen. Zo ja, haal dit dan weg met een doekje. Vervolgens laat je alles open staan: de ramen, deuren en kofferbak. Wacht tot de autobekleding droog is.
 7. Tot slot: de bekleding nabehandelen. Gebruik een speciale conditioner en bescherm daarmee je bekleding tegen vocht, warmte en viezigheid. 

Je autobekleding met azijn schoonmaken

autostoelen reinigen azijn en baking soda
Autostoelen reinigen met azijn en baking soda

Een andere manier om je autobekleding te reinigen is met azijn. Je hebt vast een fles azijn in huis, dus je kunt meteen beginnen! Volg het korte stappenplan waarin we uitleggen hoe je autobekleding reinigt met azijn en je auto is zo schoon!

 1. Meng de witte azijn met baking soda. Goed roeren tot het een pasta wordt. 
 2. Vervolgens borstel je het mengsel met een kleine borstel over de vlekken. Of gebruik een tandenborstel om de dunne substantie over de stoelen te wrijven!
 3. Hierna laat je de bekleding goed uitdrogen. 
 4. Met de stofzuiger zuig je de laatste vuilresten op.

 

Handige tips om je autobekleding te reinigen

Het hangt af van het materiaal van je autobekleding hoe je het het beste reinigt. Daarom leggen we uit hoe je een stoffen autobekleding en een leren autobekleding schoonmaakt. 

 

Heb je een stoffen autobekleding? Zo pak je dat aan!

Voordat je begint met de stoffen autobekleding reinigen, moet je de juiste middelen in huis halen. Zo is het verstandig om een allround vlekverwijderaar te gebruiken. Je kunt ook afwasmiddel met water gebruiken. Welk middel je ook gebruikt, we raden aan om na het reinigen altijd een droge, niet pluizige microvezeldoek te gebruiken om de stoelen mee af te nemen. 

Heb je een leren autobekleding? Zo pak je dat aan! 

Leren autobekleding reinigen doe je met de juiste middelen. Kies een diep reinigend middel dat speciaal is gemaakt om te gebruiken op leer. Vraag bij de desbetreffende winkel of garage welk middel geschikt is om te gebruiken op leer. Heb je het middel in huis gehaald? Breng het middel dan aan op het leer en schrob hardnekkige vlekken weg met een speciale borstel. Laat het product inwerken en neem het daarna af met een schone en droge microvezeldoek. 

Een schone autobekleding met de service van Cinco Cleaning

Zelf je autobekleding reinigen kost natuurlijk geld, maar voornamelijk veel tijd. Heb je die tijd niet en wil je je auto professioneel laten reinigen? Dat kunnen wij voor je doen! Hieronder hebben we op een rijtje gezet wat de verschillen zijn tussen de bekleding zelf reinigen en het uitbesteden bij Cinco Cleaning. 

 

Zelf je autobekleding reinigen Uitbesteden aan de specialisten van Cinco Cleaning
Zelf verantwoordelijk voor de reiniging Reiniging van de hoogste kwaliteit
Je draagt zelf het risico op schade Geen schade aan je auto
Het kost je een middag werk 30+ jaar ervaring
Met de juiste middelen in huis hoef je niet de deur uit 30.000+ tevreden klanten
Als je het goed doet, houd je de kosten laag 30 dagen tevredenheidsgarantie

Vraag hier gemakkelijk en snel een offerte aan voor het reinigen van je autobekleding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lazen ook: