logo cinco cleaning

Vloerkleed aan huis laten reinigen?

vloerkleed aan huis reinigen

Je vloerkleed aan huis laten reinigen klinkt misschien makkelijk en zal waarschijnlijk goedkoper zijn dan het te laten reinigen in een professionele vloerkleedwasserij. Maar pas op, goedkoop is dan vaak duurkoop. Regelmatig krijgen wij klanten die vanwege de prijs het eerst thuis hebben laten reinigen, maar uiteindelijk toch bij ons terecht komen.

Niet zo gek ook; vloerkleed reinigen aan huis heeft enkele grote nadelen:

1. Het vloerkleed kan niet geklopt worden.

Vloerkleden zitten vaak vol met stof, zand, haren en ander los vuil. Om dit eruit te krijgen heb je een grote klopmachine nodig. Thuis heb je dit niet tot je beschikking. Dit betekent dat het meeste losse vuil en zand zal in het tapijt blijven zitten. Hoe blij zal je vervolgens zijn met het resultaat als het na de reiniging nog vol met zand en haren zit?

2. Het vloerkleed kan niet goed drogen

Als een tapijt te lang nat blijft zijn er risico’s dat het tapijt muf gaat ruiken. Of erger nog, gaat schimmelen en rotten. Aan huis beschik je niet over een droogkamer om het snel en gecontroleerd te laten drogen. De tapijtreiniger kan ervoor kiezen het of oppervlakkig reinigen en niet te nat te maken, met een matig resultaat tot gevolg of grondiger te reinigen met het risico op schimmels en muffe geuren door langzaam drogen. Beide opties leveren niet het gewenste resultaat op.

3. Je ondervloer kan beschadigen

Heb je een kwetsbare ondervloer zoals parket, eikenhout of natuursteen? Laat je je vloerkleed aan huis reinigen dan is de kans groter dat deze beschadigen door het mondstuk of het water.

4. Franjes kunnen niet behandeld worden

De franjes zijn de finishing touch van een mooi handgeknoopt tapijt. Deze reinig je het beste met water onder hoge druk, in de woonkamer heb je niet de middelen en mogelijkheden om dit te doen. Hierdoor zullen de franjes nooit mooi schoon worden als je je vloerkleed aan huis laat reinigen.

Wil je je een offerte voor het reinigen van je vloerkleed in een professionele vloerkleedwasserij met gratis haal- en brengservice?

Lees hier meer over het laten reinigen van je vloerkleed. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *