logo cinco cleaning

Wollen Vloerkleed Reinigen

wollen vloerkleed stofzuigen

Zelf wollen vloerkleed reinigen en onderhouden

Wat kan je zelf doen om jouw wollen vloerkleed schoon te maken?

Het grootste probleem bij wollen tapijten is de hoeveelheid zand deze kunnen vasthouden zonder dat dit zichtbaar is. Zand heeft scherpe randen en werkt daarom als een soort schuurpapier. De vezels worden bij elke stap die erop gezet wordt beschadigd. Hierdoor verslijt het tapijt sneller en verkort je de levensduur. Het is dus belangrijk zoveel mogelijk zand te verwijderen.

Voor het verwijderen van zoveel mogelijk zand raden we een borstelstofzuiger aan. Deze komt een stuk dieper dan een normale stofzuiger en verwijderd daardoor veel meer zand, stof en haren.

Daarnaast zijn vlekken van ongelukjes en looppaden dingen die we veel voorbij zien komen. Om dit te voorkomen raden we aan om een goede vlekverwijderaar zoals Vlekkenbaas in huis te hebben, zodat je een weet wat te doen en welk product te gebruiken als er een ongelukje gebeurt.

Het ultieme onderhoudsplan voor jouw wollen vloerkleed

  1. Dagelijks onderhoud wollen tapijt: We raden aan je wollen tapijt 2 x per week grondig te stofzuigen met een goede borstelzuiger. Helemaal als je huisdieren hebt zoals hond, dan is het extra belangrijk omdat honden veel zand en haren naar binnen kunnen brengen.
  2. Vlekken verwijderen uit wollen tapijt: Het belangrijkste is direct actie te ondernemen en niet te wachten tot de vlek is ingedroogd. In geval van een ongelukje waardoor er een vlek ontstaat raden we aan zoveel mogelijk van de substantie te verwijderen met een lepel. Als het goed is heb je inmiddels een goede vlekverwijderaar zoals Vlekkenbaas Vlekverwijderaar in huis. Spuit dit op de vlek, en laat het enkele seconden intrekken. Dep de losgekomen vlek op met een schone witte katoenen doek. Heb je een specifieke vlek? Lees hier hoe je een rode wijn vlek verwijderd of lees hier hoe je een bloedvlek verwijderd.
  3. Groot onderhoud: We raden aan je wollen tapijt 1 keer per jaar tot 1 x per 5 jaar bij weinig gebruik professioneel te laten reinigen. Lees hier hoe vaak we adviseren je vloerkleed te laten reinigen. Laat dit doen in een professionele vloerkleedwasserij en NOOIT thuis. Als je je vloerkleed bij aan huis laat reinigen is er risico op beschadigingen en kan het vloerkleed slechts oppervlakkig gereinigd worden. Het meeste zand zal er gewoon in blijven zitten. Lees hier waarom je je vloerkleed nooit aan huis laat reinigen.
  4. Vezelbeschermer: Laat bij de professionele reiniging direct een Ecologische Vezelbeschermer aanbrengen om je wollen tapijt te beschermen tegen vlekken.

 

Wollen tapijt laten reinigen

Het reinigen van een wollen vloerkleed vraagt om een professionele behandeling zodat de risico’s op beschadigingen en kleurdoorloop wordt voorkomen.

Cinco Cleaning is gespecialiseerd in het behandelen en reinigen van o.a. wollen vloerkleden.

Hoe gaan wij te werk?

Nadat we een afspraak hebben gemaakt halen wij jouw vloerkleed bij je thuis op.
Vervolgens gaan we het kleed inspecteren. We beoordelen het kleed op kwaliteit, materiaal en kleurechtheid.

Aan de hand van de inspectie bepalen we de juiste reinigingsproducten en -methode voor jouw specifieke kleed. Elk tapijt wordt individueel beoordeeld en gereinigd.

Voor wollen tapijten gebruiken we reinigingsproducten die speciaal ontwikkeld zijn voor de reiniging van wollen tapijten. Dit zijn milde reinigingsproducten die het wolvet niet aantasten, zodat de vuilafstotende eigenschappen behouden worden.

Als je hoog alkalische producten gebruikt, zoals de vele op de markt verkrijgbare reinigers en tapijtreinigers is de kans groot dat je de wolvezel beschadigd en het kleed zijn unieke eigenschappen verliest en onbruikbaar wordt.

Na de reiniging wordt het tapijt in 24 uur gecontroleerd gedroogd in een speciale droogkamer. Vervolgens zullen wij de na-inspectie uitvoeren en controleren wij grondig of het meest optimale resultaat is behaald. Mocht dit nog niet het geval zijn, dan nemen we het tapijt opnieuw in behandeling. Bijvoorbeeld voor het nabehandelen van hardnekkige vlekken.

En dan is jouw vloerkleed weer helemaal schoon en mooi. Je kunt ervoor kiezen om een aanvullende behandeling te laten uitvoeren. Zoals een vlekbescherming waarbij wij jouw wollen vloerkleed een extra beschermlaag krijgt. Hierdoor is het kleed bestand tegen de meeste vlekken. Ook kan je kiezen voor een behandeling tegen motten in uw tapijt. Hiermee voorkom je mottengroei in jouw wollen kleed.

Uiteraard bezorgen wij het kleed weer bij je thuis. Waar je weer volop kunt genieten van jouw mooie maar ook schone vloerkleed.

Wilt je meer informatie over het laten reinigen van een wollen vloerkleed? Vraag hier een offerte aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lazen ook: