logo cinco cleaning

Kattenpis Geur Verwijderen

kattenpis geur verwijderen

Je komt beneden, en op het moment dat je de kamerdeur open doet, inhaleer je direct een vreselijke geur.

De kat loopt gestresst rond en je vermoedt direct wat er gebeurd is.

Je gaat op onderzoek uit om te kijken waar de geur vandaan komt.

Je snuift in alle hoeken van de kamer, de bank, het tapijt.

En ja hoor… Het tapijt ruikt naar kattenpis!

Je lieve kat heeft over het hele tapijt gesproeid. En de geur is intensief.

Heel vervelend, maar wat doe je nu?

Om dit in de toekomst te voorkomen, zal je moeten kijken waarom je kat een ongelukje heeft gehad?

Zat ze opgesloten en kon ze niet bij de kattenbak? Had ze stress? Of heeft het misschien toch een medische reden? Om dat eerst uit te sluiten, raad ik je aan een check te doen bij een goede dierenarts zoals bijvoorbeeld Dierenkliniek Dijkstra in Arnhem.

Maar je wilt de geur natuurlijk ook uit je tapijt en je wilt dat deze weer schoon en fris is.

Zelf kattenpis geur verwijderen

Geur van kattenpis uit je vloerkleed verwijderen is niet gemakkelijk. Het is een hele sterke, geconcentreerde geur die erg hardnekkig is. Hardnekkiger dan geur van bijvoorbeeld hondenurine of urine van de mens.

Er zijn veel producten op de markt beschikbaar, en daarnaast zijn er heel veel huis-, tuin- en keukenproducten die worden aangeraden op het internet. De één heeft een sopje met Biotex gebruikt en kreeg daarmee de geur weg, bij iemand anders werkte dit weer niet. De één gebruikt dit product en de ander weer een ander product. Allemaal met wisselende resultaten.

Dat de resultaten wisselend zijn is eigenlijk ook wel logisch. Geen van de methodes die ik op internet lees, verwijderen daadwerkelijk de bron, oftewel de urine uit het tapijt. Er blijft dus gewoon urine in het tapijt zitten, en urine stinkt nou eenmaal.

In de meeste gevallen wordt de geur tijdelijk gemaskeerd door “ontgeurproducten” te gebruiken. Je spuit er iets op dat de geur moet maskeren en de urine moet afbreken. Maar (bijna) alle urine zal in het tapijt blijven zitten.

Het beste product dat wij zijn tegengekomen om zelf kattenpis geur te verwijderen is UF2000. Je kan het product hier bestellen.

Hoe kattenpis geur verwijderen met UF2000?

Spray de plek overdadig in met het middel en leg er vervolgens een stuk plastic over. Laat dit een aantal uren inwerken. .Om het goed te laten werken moet alle urine in contact komen met UF2000. Dit betekend dat je veel zal moeten aanbrengen en misschien zelfs de spraydop eraf moet draaien zodat je het op de plekken kan gieten zodat het goed en diep in het tapijt of meubel kan indringen. Het product moet het spoor van de urine volgen.

Houd er rekening mee dat de urinegeur in eerste instantie intensiever wordt. Dat betekent dat het product werkt. De geur zal naar de oppervlakte komen. Het kan zijn dat de behandeling meerdere keren herhaald moet worden om de geur en vlek te verwijderen

Let op. UF2000 breekt de urinegeur af, maar de meeste urine zal in de bank of het tapijt blijven.

Dit kan wenselijk zijn voor de korte termijn maar op de lange termijn is het niet zo’n prettig en fris idee.

Voordelen van zelf kattenpis geur verwijderen:

  • Goedkoper

Nadelen van zelf doen:

  • Urine blijft in tapijt zitten waardoor het niet hygiënisch schoon is en je maximaal de geur tijdelijk kunt maskeren.
  • Kost veel tijd en moeite om verschillende producten te kopen en uit te proberen en uit te vogelen wat in jouw specifieke situatie de oplossing is.
  • Risico op het permanent beschadigen van het tapijt. Onder andere doorgelopen kleuren, bleekvlekken, beschadigen van de vezel of verkleuringen.

Kattenpisgeur laten verwijderen door een gespecialiseerd bedrijf.

Als je een kostbaar tapijt hebt, dan wil je niet het risico lopen dat het tapijt verkleurt, kleuren doorlopen of bleekvlekken ontstaan, omdat je verkeerde producten hebt gebruikt. Dan heb je de mogelijkheid om je tapijt te laten reinigen

Daarnaast is het de enige manier om alle urine daadwerkelijk uit het tapijt te krijgen, zodat jij het niet meer ruikt, en misschien nog wel belangrijker, dat de kat het niet meer ruikt. Een gespecialiseerd bedrijf reinigt dagelijks vloerkleden met kattenurine. Zij zijn de specialisten en hebben de machines en producten om dit goed te behandelen.

Een goed bedrijf geeft ook nog eens een 100% garantie op geur en komt het vloerkleed gratis ophalen en afleveren. Geen gedoe en gegarandeerd resultaat.

Voordelen van gespecialiseerd bedrijf inschakelen:

  • Alle urine wordt uit het tapijt gehaald voor blijvend resultaat.
  • Hygiënisch schoon.
  • Zelf geen omkijken naar.
  • Gegarandeerd resultaat.
  • Kost je geen tijd of moeite.

Nadelen van gespecialiseerd bedrijf inschakelen:

  • Hogere kosten. Dit is afhankelijk van de waarde van je eigen tijd.

Samenvatting Kattenpis Geur Verwijderen

Je kan zelf kattenpis geur verwijderen door het product UF2000 te gebruiken. Dit kan een goede oplossing zijn voor de korte termijn maar de urine blijft in principe gewoon in het tapijt zitten. Op lange termijn is dit natuurlijk niet fris en hygiënisch. 

Het tapijt of meubel laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf is altijd de beste stap, omdat zij de kennis, middelen en machines hebben om het probleem efficiënt aan te pakken.

Soms is het vanwege de hogere kosten niet mogelijk om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen. Dit kan zijn omdat de kosten niet opwegen tegen de waarde van het tapijt of omdat je het geld momenteel niet beschikbaar hebt.

Wil je een offerte voor het laten reinigen van je vloerkleed met 100% garantie op geur?

Vraag hier een Gratis Online Offerte aan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lazen ook: