logo cinco cleaning

Waarom een Antislip Ondertapijt?

antislip ondertapijt

Wel of geen ondertapijt onder uw vloerkleed?

Bent u de trotse eigenaar van een mooi vloerkleed en twijfelt u eraan of u een ondertapijt moet gebruiken? Wij raden u aan om zeker een ondertapijt te gebruiken onder uw kleed.

Er zijn veel voordelen voor het gebruik van een ondertapijt:

Veiligheid: een ondertapijt voorkomt dat het vloerkleed gaat schuiven waardoor de kans op uitglijden wordt verminderd. Maar ook de hobbeligheid van sommige dunnere vloerkleden wordt voorkomen met een ondertapijt.

Levensduur: het ondertapijt zorgt voor een extra bescherming tussen de grond en uw vloerkleed. Het voorkomt dat de vezels in uw kleed worden beschadigd. Hierdoor voorkomt u vroegtijdige slijtage. U verlengt de levensduur van uw vloerkleed en kunt de aanschaf van een nieuwe langer uitstellen.

Bescherming ondervloer: de onderkant van kleden kunnen soms grof zijn wat kan leiden tot slijtage en schuren op harde (houten) vloeren. Andere mogelijke risico’s zijn kleine steentjes of voorwerpen die door uw vloerkleed op de ondervloer krassen. Het gebruik van een ondertapijt voorkomt deze beschadigingen.

Geluiddempend en comfortabel: een tapijt onder uw vloerkleed werkt als een extra isolerende laag en houdt geluid tegen. Daarnaast voelt het extra behaaglijk aan uw voeten doordat het zachter loopt. Wel zo comfortabel!

Genoeg redenen om langer en meer plezier te hebben van uw vloerkleed door het gebruik van een antislip ondertapijt.

2 reacties

  1. Kan ik antislip ondertapijt ook reinigen? Omdat er gaatjes zitten in mijn Kelim is het ondertapijt na aantal jaren behoorlijk vies geworden…..

    1. Dat is afhankelijk van het type ondertapijt. Van de ondertapijten die wij verkopen is de Vlies Plus moeilijker te reinigen, terwijl de Profilo V wel gereinigd kan worden met water. Mocht het een andere fabrikant zijn, dan zou je het daar misschien kunnen vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lazen ook: